نورپردازی در دکوراسیون داخلی و اهمیت آن
نورپردازی در دکوراسیون داخلی و اهمیت آن
در طراحی و دکوراسیون داخلی، یکی از مهم ترین موضوعات نورپردازی خانه است، اما نور دقیقا چیست؟به عبارت ساده، روشنایی داخلی خانه ها یا هر مکان دیگر وسیله ای است که ما را قادر می سازد تا وظایف خود را به راحتی در آنجا انجام دهیم.
شما باید در رابطه با تمام تصمیمات طراحی داخلی خود به نورپردازی فکر کرده و برنامه ریزی کنید زیرا بدون آن نمی توانید نتیجه کار عالی خود را ببینید. بنابراین هنگام طراحی مکان های مورد علاقه خود، توجه به نورپردازی بسیار مفید خواهد بود. اگرچه ممکن است به نظر یک موضوع فنی پیچیده باشد، اما بسیار مهم است.
نور چیست؟
نور مرئی نوعی انرژی الکترومغناطیسی است مانند رادیو، رادار و تلویزیون، نور نیز به صورت امواج حرکت می کند، اگرچه این امواج کوچکتر هستند یا طول موج متفاوتی دارند.
طیف الکترومغناطیسی یک طول موج برای هر رنگ نور دارد. وقتی همه رنگ ها را با هم ترکیب می کنیم، مخلوطی به نام نور سفید به دست می آوریم. نور سفید هنگام عبور از یک منشور شیشه ای به رنگ های رنگین کمان تقسیم می شود. درک این موضوع هنگام کار با نور بسیار مهم است زیرا منابع نوری مختلف رنگ ها ، ترکیب رنگ های مختلفی را منتشر می کنند. به نظر می رسد خورشید در ظهر روز شامل همه رنگ ها است، اگرچه نور مصنوعی فقط می تواند به آن نزدیک شود.
اشکال مختلف نوری را که در طول روز تجربه می کنید، مانند هنگام سحر یا غروب، در نظر بگیرید.
انتخاب نورپردازی مناسب برای موقعیت یا محیط برای طراحی داخلی ایده آل بسیار مهم است.
نورپردازی در دکوراسیون داخلی چیست؟
طراحی و کاربرد معقول منابع نور برای تولید اتاقهایی که از نظر زیباییشناختی دلپذیر هستند، همان چیزی است که نورپردازی در دکوراسیون داخلی در مورد آن است. نورپردازی داخلی مناسب ،به فضای داخل ساختمان بهبود و زیبایی می بخشد. از آنجایی که نور بخشی جدایی ناپذیر از معماری و طراحی دکوراسیون داخلی محسوب می شود، برای نورپردازی ساختمان و ایجاد فضایی زیبا و دلنشین نیاز به مهارت های طراحی قوی دارد. در صورت رعایت نکردن اصول طراحی نور، سایر جنبه های طراحی داخلی مانند انتخاب و چیدمان مبلمان، رنگ ها و … محقق نمی شود. پیروی از قوانین و درک نحوه چیدمان چراغ ها نیز بسیار مهم است.
انواع نورپردازی در دکوراسیون داخلی
نورپردازی عمومی، محیط، وظیفه ،حالت و تاکید پنج دسته اصلی نورپردازی در دکوراسیون داخلی هستند.
بسته به محل قرارگیری، روشنایی و استفاده مورد نظر، برخی از چراغ ها را می توان به انواع مختلف طبقه بندی کرد. با این حال، ایجاد یک سیستم کارآمد می تواند از داشتن درک کلی از هر نوع نورپردازی سود زیادی ببرد.
- نورپردازی عمومی
بلوک اساسی ساختمان یک پلان نورپردازی، نورپردازی عمومی است که درخشش یکنواختی را در کل فضا ایجاد می کند و آن را برای اهداف عملی و نه زیبایی شناختی روشن می کند.
روشنایی عمومی باید توسط یک سوئیچ دیمر تنظیم شود تا نوسانات نور خورشید را در نظر بگیرد زیرا معمولا مستقیم است.
پرکاربردترین منبع نور عمومی و نقطه کانونی بالقوه اتاق یک لامپ آویز مرکزی است. هم یک لوستر و هم یک نمایش هنری توجه را به قسمت های خاصی از اتاق جلب می کند.
با این حال، یک منبع نور مرکزی به تنهایی سایه های ناخوشایندی را ایجاد می کند (مخصوصاً برای انسان) و به اتاق نشاط زیادی نمی بخشد، بنابراین باید با سایر سطوح روشنایی تکمیل شود.
معمولاً تصور می شود که یک طرح روشنایی به این سادگی برای خوشایند جلوه دادن یک فضا کاملاً ناکافی است.
- نورپردازی محیطی
نورپردازی محیطی که مکمل فوقالعاده روشنایی عمومی است، لایه بعدی نورپردازی است. هر دو نوع شباهت های مهمی دارند زیرا اساساً کاربردی هستند و برای روشن کردن کل فضا استفاده می شوند. جهت نور آنها تمایز اولیه بین این دو است. نورپردازی عمومی ،روشنایی عملی برای استفاده روزانه در شب و روز. در اکثر مواقع، نور محیط به یک سیستم کم نور متصل می شود تا سطح نور را بتوان تنظیم کرد اما، نورپردازی محیطی برای سرگرمی استفاده می شود زیرا درام می افزاید.
از آنجایی که نور محیطی معمولاً از نور پایین استفاده نمیکند، سایههای زشتی ایجاد نمیکند و بنابراین غیرمستقیم و ملایمتر از نورپردازی عمومی است.
- نورپردازی وظیفه
نورپردازی وظیفه اغلب برای تغییر ظاهر یا اندازه یک مکان استفاده می شود.
نور پردازی وظیفه به دنبال ارائه نور کافی برای تکمیل یک کار خاص است. بنابراین روشنایی وظیفه همچنان برای اثربخشی و کاربرد یک فضا ضروری است. مشکلات سلامتی ضعیف و افزایش فشار چشم هر دو می توانند ناشی از نور ناکافی باشند. در نتیجه، نورپردازی مناسب کار برای یک محیط کاربردی بسیار مهم است. فقط یک پرتو جهتی قدرتمند که نور را روی یک مکان خاص متمرکز می کند می تواند این کار را انجام دهد. بنابراین، روشنایی کار باید حداقل دو تا سه برابر قدرتمندتر از نور محیط شما باشد. بنابراین عملکرد یک اتاق با نور کار روشن و متمرکز تعیین می شود.
آویزها همچنان رایج ترین نوع نورپردازی برای چراغ های وظیفه هستند. منبع نور را می توان مستقیماً بالای یک محل کار آویزان کرد تا یک پرتو نور متمرکز و قدرتمند پخش شود. بنابراین، چراغ های آویز می توانند در روشنایی یک منطقه شلوغ موثر باشند. دیگر گزینههای معمول روشنایی کار عبارتند از لامپهای رومیزی، لامپهای رومیزی و لامپهای مطالعه بازوی چرخشی که میتوانند بیشترین نور را برای فعالیتهایی مانند خواندن، نوشتن و وظایف مرتبط به سمت پایین هدایت کنند.
- نورپردازی حالت
یک اتاق بدون نورپردازی حالت خالی به نظر می رسد، که به همان اندازه برای نمای کلی منطقه حیاتی است که نور عمومی و محیطی مهم هستند.
چراغهای رومیزی و لامپهای زمینی، احتمالات رایجی هستند که به سبک و کاربرد اهمیت میدهند. این باعث می شود که آنها اجزای حیاتی سبک اتاق باشند..
بهجای استفاده از لامپهای با وات بالا برای روشنایی دکوراسیون داخلی، لامپهایی را با وات پایینتر برای روشنایی حالت انتخاب کنید. برای لامپ های با وات بالاتر نیز سایه های بزرگتر مورد نیاز است تا فضای کافی بین لامپ و وسایل وجود داشته باشد.
اگر نور اتاق شما تا حد زیادی متکی به روشنایی حالت باشد، سایه های کم رنگ تر ترجیح داده می شوند. اگر می خواهید جلوه ای تاریک و جوی داشته باشید، سایه های تیره تر عالی هستند. بهترین آستر برای بازسازی درخشش مجلل آنهایی هستند که نقره ای یا طلایی هستند.
- نورپردازی تاکیدی
نورپردازی تاکیدی مانند نورپردازی وظیفه ای هدف خاصی را دنبال می کند و به هر نورپردازی اطلاق می شود که برای جلب توجه به جنبه ای خاص در یک فضا استفاده می شود.
از آنجایی که ممکن است توجه را به مناطق خاصی از یک اتاق جلب کند، نورپردازی در طراحی داخلی بسیار مهم است. نورپردازی تاکیدی این قدرت را دارد که نحوه درک شما از هنر را تغییر دهد یا توجه را به جنبههای مهم معماری جلب کند. در نتیجه، نورپردازی تاکیدی برای دادن عمق فضا و جذابیت بصری بسیار مهم است. با ایجاد تضاد در دکوراسیون اتاق عمل می کند. برای انجام این کار بسیار مهم است که نور تاکیدی همچنان قوی ترین لایه نور اتاق باشد. از آنجایی که انسان ها به سمت روشن ترین ناحیه اتاق کشیده می شوند، شدت زیاد ممکن است فورا توجه ما را جلب کند. بنابراین نورپردازی تاکیدی ممکن است به طور قطع بر نحوه دیدن مکان شما توسط دیگران تأثیر بگذارد.
در مورد نورپردازی تاکیدی، هیچ دستورالعمل دقیقی وجود ندارد. این در مورد افزایش ویژگی هایی است که برای شما ارزش قائل هستید و شخصی سازی فضای شما. با تنوع زیاد و تکنیک های نورپردازی ارائه شده توسط تکنولوژی نورپردازی مدرن، می توانید تاثیر دلخواه را در فضای داخلی ایجاد کنید.
ایده خوبی است که وسایل روشنایی خود را در بالای یا کنار هر اثر هنری قرار دهید. به همین دلیل، اثر هنری را می توان از اطراف آن متمایز کرد. بنابراین، متداول ترین وسایل روشنایی برجسته برای هر منطقه با تاکید بر هنر، چراغ های تصویر سیمی مستقیم نصب شده روی دیوار و چراغ های مسیر با پروژکتورهای قاب بندی و نورافکن هستند.
نورپردازی تاکیدی به اتاق زیبایی خاصی می بخشد و به شما اجازه می دهد توجه را به اشیاء خاص مورد علاقه مانند کلکسیون ها یا نقاشی ها جلب کنید. . یک تصویر خوب از نورپردازی تاکیدی، نورافکن است که برای تاکید بر یک فضا یا شی خاص استفاده می شود.
چرا نورپردازی در طراحی دکوراسیون داخلی ضروری است؟
یکی از مهمترین عواملی که در طراحی داخلی یک اتاق باید به آن توجه کرد، نورپردازی است. طراحان داخلی، طراحی نورپردازی را در همان ابتدای پروژه در اولویت قرار می دهند، زیرا یکی از اجزای مهم فضای داخلی است. یک فضای داخلی با نورپردازی مناسب می تواند زیبا به نظر برسد و یک فضای داخلی عالی و فوق العاده به نظر برسد. صرف نظر از اینکه چقدر برای دکوراسیون داخلی خود هزینه می کنید، نورپردازی باید همیشه در اولویت قرار گیرد.
نور چه به صورت آگاهانه و چه ناخودآگاه بر درک شما از فضا تأثیر می گذارد. خلق و خوی شما تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله رنگ و روشنایی قرار می گیرد. مردم در یک محیط روشن و یکنواخت مانند یک دفتر، احساس انرژی و شادی بیشتری می کنند. همان اتاق اگر نور ضعیف یا نامناسبی داشته باشد می تواند ساکنانش را غمگین، مأیوس و به طور کلی بی ثمر کند.
نورپردازی با طراحی خوب و باکیفیت هم روحیه و هم بهره وری را افزایش می دهد.
این برای فضاهای مسکونی و تجاری صادق است و طراحان داخلی برتر همیشه از نور کافی برای ایجاد نتایج خیره کننده استفاده می کنند.
هدف از نورپردازی در دکوراسیون داخلی خانه ایجاد فضایی دنج، دلپذیر، کاربردی، سازگار و شاد است. هدف از نورپردازی اداری فراهم کردن محیطی است که تمرکز، انرژی و بهره وری را افزایش دهد.
رنگ نور
کلوین یا رنگ نور عامل مهمی است که باید در انتخاب ظاهری که در دکوراسیون داخلی می خواهید ایجاد کنید در نظر بگیرید. زمانی که دمای کلوین پایینتر باشد، نورها گرمتر میشوند و زمانی که دمای آن بالاتر است، نورها سردتر میشوند. نورهایی با ارزش کلوین کمتر هنگام تلاش برای ایجاد یک محیط دنج تر ترجیح داده می شوند. زمانی که هدف تولید محیطی با نور روشن تر باشد، کلوین سردتری پیشنهاد می شود. بزرگترین طراحان داخلی معمولا نورهایی با درجه کلوین پایین را برای استفاده در منازل انتخاب می کنند. تنظیمات محل کار برای چراغ هایی با درجه کلوین بالاتر مناسب است. طراح داخلی شما ممکن است بسته به هدف طراحی، ترکیب چند رنگ روشن را انتخاب کند.
شدت نور
شدت نور به اندازه رنگ روشن بسیار مهم است. بسته به میزان پوشش مورد نیاز، شدت نور باید تغییر کند. فضا یا بخشی از فضایی که بیش از حد شدید است، بسیار روشن و غیر دعوت کننده به نظر می رسد. در نتیجه چشم ها نیز خسته می شوند. اگر شدت آن خیلی کم باشد، اتاق تاریک و غیر دعوت کننده به نظر می رسد.
تابش خیره کننده نور
کنترل تابش خیره کننده برای حفظ راحتی سرنشینان بسیار مهم است. در محل سکونت، محل کار، و سایر محیط های تجاری، این درست است. تابش خیره کننده نور علاوه بر اینکه بسیار دردناک است، چشم ها را تحت فشار قرار می دهد. این می تواند باعث تحریک و کاهش بهره وری در کار شود.
یکنواختی توزیع نور
وقتی صحبت از نور می شود، طراحان داخلی علاوه بر روشنایی، عوامل دیگری را نیز در نظر می گیرند. توزیع روشنایی ایده آل بر روی سطوح در سطح مطلوب است. هنگام برنامه ریزی برای روشنایی داخلی، مهم است که مناطق تاریک و سایه ها را حذف کنید. همچنین داشتن نور مناسب در مناطقی که یک اتاق را به اتاق دیگر متصل می کند، مهم است.
عملکرد نور
به دلایل زیر از نور در ساختمان ها استفاده می کنیم:
برای انجام وظایف یا شغل، از جمله خواندن، نوشتن، و کار با وسایل.
این یک روشنایی عمومی برای زندگی است، خواه نور طبیعی باشد، نور مصنوعی، یا نور مستقیم خورشید، برای ایجاد یک منطقه راحت یا آسایش.
برای تولید جلوه های جذاب برای ارائه، آثار هنری و تعریف سایه.
برای اطمینان از ایمنی همه در هنگام استفاده از امکانات، سطوح روشنایی مناسب باید حفظ شود.
اثرات نورپردازی در دکوراسیون داخلی
هنگام برنامه ریزی یک طرح روشنایی، رابطه بین اتاق ها را در نظر بگیرید، زیرا تغییرات شدید از روشن به تاریکی می تواند باعث آشفتگی شود.
نورپردازی دیوار را روی دیوارهای کوتاهتر قرار دهید تا فضای خود را متعادل کرده و دیوارهای طولانی را کاهش دهید.
به آستر یک سایه توجه کنید زیرا نور ساطع شده بسته به ضخامت و رنگ آستر متفاوت است.
مراقب ولتاژ برق باشید ، اندازه لامپ های 60 یا 75 وات برای روشنایی حالت خیلی روشن هستند. یک لامپ جذاب 40 واتی بسیار بهتر است.
فراموش نکنید که لامپ های بدون نور را با دیفیوزر بپوشانید.
نبایدهای روشنایی فقط از یک منبع اصلی نور استفاده نکنید زیرا سایه های غیرجذابی ایجاد می کند. طراحی پلکانی لازم است.
به پریزها فشار نیاورید، هیچ چیز بدتر از این نیست که مجبور باشید از یک سیم کشی زشت استفاده کنید.
سیم ها را پنهان نگه دارید؛ انجام ندادن این کار به فضای داخلی شما ظاهری نامرتب می بخشد و از طراحی کلی آن می کاهد.
اصول طراحی نورپردازی
نور علاوه بر اینکه محیط اطراف را قابل مشاهده می کند، طراحی نور نیز با هدف تغییر احساس و درک ما از یک اتاق می باشد. مطالعات متعدد نشان می دهد که نور، علاوه بر ایجاد روشنایی و درخشندگی محیط، می تواند تأثیر قابل توجهی بر احساس و میزان بهره وری ما داشته باشد. به منظور ایجاد فضایی امن، سالم و راحت، از نورپردازی مناسب در دکوراسیون داخلی استفاده کنید.
به منظور بهبود و تشویق افراد در خانه یا محل کار، طراحان داخلی تلاش می کنند تا بیشترین نور ممکن را در هر فضای داخلی بگنجانند.
استفاده از سه سطح روشنایی را در نظر بگیرید
نور محیط، نور وظیفه و نور تاکیدی سه دسته اصلی هستند که وسایل روشنایی مختلف را می توان در آنها دسته بندی کرد. هر دسته به روشی متفاوت در ایجاد یک فضای نور چند بعدی کمک می کند. کل منطقه با نورهای محیطی روشن می شود. مانند پنجره ها، منابع نور محیطی نور ملایم و پراکنده ای ایجاد می کنند که به عنوان چارچوبی برای هدایت ما در سراسر اتاق عمل می کند. از طرف دیگر، روشنایی وظیفه یک فعالیت یا کار خاص را روشن می کند. تمایز اصلی بین این دو این است که در حالی که نور کاری نور را روی یک منطقه خاص متمرکز می کند، نور محیط نور را در یک منطقه بزرگتر پخش می کند. یک منطقه داخلی کاربردی به هر دو نوع نور نیاز دارد.
نورپردازی تاکیدی سومین لایه نورپردازی است. نور می تواند فوکوس فوری را به نقاط کانونی یک فضا، از جمله آثار هنری یا ویژگی های معماری قابل توجه هدایت کند. از نظر جذابیت بصری و محیط، همچنان مهمترین مؤلفه است. زیرا نورپردازی تاکیدی به میزان قابل توجهی به عمق، تنوع و تضاد یک فضا کمک می کند. بنابراین، نورپردازی تاکیدی بر ایجاد یک محیط بصری جذاب متمرکز است، در حالی که نورپردازی وظیفه ای بر کاربردی تر کردن فضا متمرکز است. نکته آخر اینکه نور محیط به ما راحتی بصری می دهد تا بتوانیم به راحتی هماهنگ شویم. برای اینکه محیط خود را به طور موثر روشن کنید، هر لایه از نور بسیار مهم است.