دکوراسیون

بهترین مجسمه ساز ✔️【سال 1402】+ لیست 9 تایی

بهترین مجسمه ساز

در این مقاله، ابتدا به معرفی 9 تا از بهترین مجسمه ساز و در ادامه به تعریف مجسمه، مجسمه ساز، انواع مجسمه و مزیت های ساخت مجسمه می پردازیم

تصویر بهترین مجسمه ساز 

یکی از گرایش های هنرهای تجسمی مجسمه سازی است. در این شکل از هنر، مجسمه هایی با اشکال و مواد مختلف خلق می شود. مجسمه های سه بعدی، حجمی دارند که از زوایای مختلف با دست قابل مشاهده و احساس است. ایجاد هر حجمی مجسمه محسوب نمی شود، لازم به ذکر است. مجسمه باید حاوی عناصر زیبایی شناختی و فنی مناسب باشد، مانند سایر آثار هنری.

تعریف مجسمه :

تصویر تعریف مجسمه

مجسمه ها (تندیس ها) در دوران ماقبل تاریخ و در برخی ادیان برای دریافت کمک یا معانی معنوی و آسمانی ساخته می شدند. مجسمه‌ها یک هنر تجسمی و یکی از قدیمی‌ترین آثار هنری هستند، با سابقه‌ای که به دوران غارنشینی برمی‌گردد.

مجسمه یکی از ماندگارترین اشکال هنرهای تجسمی است و برای توسعه و گسترش فرهنگ جهانی بسیار مهم است. برای اینکه نه تنها اهمیت آن در هنر کلاسیک، بلکه در پیشرفت و توسعه هنر رنسانس نیز قابل انکار نیست، توسعه و ظهور هنر مذهبی هر دو بسیار تحت تأثیر همزمانی کاربرد آن در ساخت و ساز قرار گرفته است.

مجسمه سازی چیست ؟

تصویر مجسمه سازی چیست

شکل هنر تجسمی مجسمه سازی شامل قالب گیری اشیا از مواد مختلف است. در حقیقت، مجسمه سازی فرآیندی است که منجر به تولید یک حجم سه بعدی می شود که به عنوان مجسمه، فیگور یا تندیس نیز شناخته می شود.

مجسمه سازی در گذشته شامل کنده کاری یا قالب گیری چیزهایی مانند سنگ، فلز، چوب و گل بود، اما امروزه شامل استفاده از تکنیک ها و مواد مختلف می شود.

آثار هنری زیادی وجود دارد که قدمت آنها به دوره های قبل باز می گردد. نقش‌های سنگی نسبت به انواع دیگر آثار هنری انعطاف‌پذیرتر بوده و چندین آفریده سنگی از ادوار و قبایل مختلف باقی مانده است، برخلاف اکثر آثار چوبی که در گذر زمان گم شده‌اند، یونانیان باستان مجسمه های خدایان خود را در معابد حک می کردند. مصریان برای مردگان خود مجسمه می تراشیدند و فرهنگ های دیگر مجسمه ها را مطابق با سنت ها و آداب و رسوم خود تراشیدند.

اگرچه ایرانیان همیشه در هنرهای گوناگون تبحر داشته اند، اما به نظر می رسد که مجسمه سازی در ایران قبل یا بعد از اسلام چندان مورد پسند نبوده است. تنها تعداد اندکی از آثار دوران اشکانیان و ساسانیان در ایران یافت شده است.

معرفی بهترین مجسمه ساز :

تصویر معرفی بهترین مجسمه ساز

قدیمی ترین مجسمه ای که تاکنون پیدا شده است به 3.3 میلیون سال پیش باز می گردد. مجسمه‌ها و تندیس‌ها جزو اولین خلاقیت‌های هنری بودند که توسط انسان ساخته شد. بناهای تاریخی متعددی در طول سال‌ها ایجاد شده‌اند که نمایانگر جنبه‌های مختلف هنر، مفاهیم و ایدئولوژی‌هایی هستند که به خوبی پیر شده‌اند.

در اینجا 9 تن از بهترین و شناخته شده ترین مجسمه سازان را به شما معرفی می کنیم.

        ابوالحسن‌ صدیقی

ابوالحسن صدیقی، بی‌تردید یکی از برجسته‌ترین ،بهترین و شناخته‌شده‌ترین مجسمه‌سازان ایران، در سال 1273 در تهران به دنیا آمد. مجسمه فردوسی در میدان فردوسی تهران از شناخته‌شده‌ترین و شاخص‌ترین آثار صدیقی است. مجسمه خیام در پارک لاله تهران، مجسمه نادرشاه افشار در مقبره نادرشاه مشهد، مجسمه یعقوب لیث صفری در زابل و پرتره ابوعلی سینا از دیگر آثار برجسته ابوحسن صدیقی است.صدیقی در سال 1374 درگذشت.

         علی اکبر صنعتی

در سال 1295 علی اکبر صنعتی در کرمان متولد شد. او هم در نقاشی و هم در مجسمه سازی فعالیت داشت و او را به یکی از برجسته ترین و بهترین هنرمندان ایرانی تبدیل کرد. موزه های صنعتی تهران و موزه صنعتی کرمان دو موزه ای هستند که به افتخار وی به ثبت رسیده اند. یکی از شاگردان ابوالحسن صدیقی، علی اکبر صنعتی بود. تندیس مرد بیکار یکی از برجسته ترین ساخته های علی اکبر صنعتی است. وی در سال 1385 از دنیا رفت.

        توکل اسماعیلی

مش اسماعیل معروف به توکل اسماعیلی یکی از بنام ترین و بهترین مجسمه سازان ایران بود. در سال 1302 در قزوین به دنیا آمد. مش اسماعیل هنگام کار به عنوان مستخدم در دانشگاه هنرهای زیبا شروع به ساخت مجسمه کرد. پرویز تناولی از وی حمایت کرد و به او آموزش هایی داد و چیزی نگذشت که آثارش با استقبال زیادی رو به رو شد.اکثر آثار توکل اسماعیلی با جوشکاری و با مفتول ساخته شده است. اسماعیلی را بیشتر به خاطر مجسمه های رستم و دیو سپید می شناسند. او در سال 1373 اسماعیلی از دنیا رفت.

      هوشنگ سیحون

هوشنگ سیحون بدون شک یکی از بهترین و شاخص ترین هنرمندان ایرانی بود. وی در سال 1299 در تهران به دنیا آمد و در مجسمه سازی و معماری و نقاشی و طراحی نیز فعالیت داشت. سیحون در کارنامه خلاقانه خود آثار معروفی از جمله بنای آرامگاه بوعلی سینا و نقوش قبور خیام، فردوسی، نادرشاه افشار و کمال الملک را خلق کرده است. عبارت « «مرد بناهای ماندگار» به هوشنگ سیحون اشاره دارد. او در سال 1393 در کانادا درگذشت.

        سیمین اکرامی

مجسمه ساز سرشناس ایرانی به نام سیمین اکرامی در سال 1327 متولد شد.وی تحصیلات خود را در رشته ی مجسمه سازی دانشگاهی در مریلند آمریکا گذراند و آن را در دانشگاه تهران ادامه داد. اکرامی از سال 1366 هنر مجسمه سازی خود را جدی گرفته و آثار او در حراج های بین المللی خریداری و به فروش می رسند. از ساخته های او می توان به هفت پرنده سنگی در باغ هنرمندان ایران و چهار مجسمه سنگی در پارک جمشیدیه تهران اشاره کرد.

لیست 4 مجسمه ساز برتر دیگر در حال تحقیق است و به زودی معرفی می شوند.

انواع مجسمه :

متریال مجسمه ها متنوع است و در طول زمان تغییر کرده است. فلز به ویژه برنز، سنگ، سفال و چوب از جمله مصالح سنتی هستند که از استقامت استثنایی برخوردارند. گزینه‌های بادوام اما ارزان‌تر شامل استخوان و موادی هستند که در برابر لکه‌ها مقاوم هستند. مواد گرانبها از جمله عاج، یشم، نقره و طلا،آنها اغلب برای قطعات کوچک مجلل و گاهی اوقات برای قطعات بزرگتر مانند مجسمه های ساخته شده از عاج و طلا استفاده می شوند.

  • مجسمه ساخته شده از سنگ

تصویر مجسمه ساخته شده از سنگ

مجسمه‌سازی سنگی یک هنر صد ساله است که در آن سنگ‌های طبیعی سخت با جدا کردن دقیق قطعات به شکل‌هایی بریده می‌شوند. حتی ابتدایی‌ترین جوامع، از جمله مصر، یونان، هند و اکثریت اروپا، در ساختن سنگ‌تراشی‌های خاصی مشغول بودند که گواه بر دوام این ماده است.

  • مجسمه ساخته شده از فلز

تصویر مجسمه ساخته شده از فلز

قدیمی ترین و هنوز هم محبوب ترین فلزات برای مجسمه های فلزی آلیاژهای برنز و مس هستند.

  • مجسمه ساخته شده از شیشه

تصویر مجسمه ساخته شده از شیشه

شیشه را می توان با استفاده از طیف وسیعی از تکنیک ها کار کرد، اما کاربرد آن برای مجسمه های عظیم یک اختراع نسبتاً جدید است. شیشه را می توان حکاکی کرد، اگرچه می تواند بسیار چالش برانگیز باشد.

  • مجسمه ساخته شده از سفال

یکی از اولین مواد برای مجسمه سازی سفال است و بسیاری از مجسمه ها از گل ساخته شده اند.

  • مجسمه ساخته شده از چوب

چوب علیرغم مقاومت بسیار کمتری نسبت به سایر مواد اصلی، در همه جا وجود دارد. چوب مستعد پوسیدگی، آفت حشرات و آتش است.

مزیت های مجسمه سازی چیست ؟

تصویر مزیت های مجسمه سازی چیست

مجسمه سازی یکی از ارزشمندترین هنرهاست و انجام این کار مزایای بی شماری برای افراد دارد که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش تحمل و صبر و بردباری

از آنجایی که مجسمه سازی نیاز به صبر و پشتکار دارد، کسانی که مجسمه می سازند، توانایی مدیریت شرایط چالش برانگیز و سخت، تلاش مجددانه برای رسیدن به اهداف خود و افزایش دقت خود را در مجسمه سازی به دست می آورند. در نهایت، آنها یک مجسمه خیره کننده خلق می کنند.

  • بیان خلاقیت از طریق مجسمه سازی

یک جسم جامد را می توان از طریق مجسمه سازی به یک اثر هنری دوست داشتنی و سه بعدی تبدیل کرد. برای این کار باید از تخیل خود استفاده کنید تا به اشکال خیره کننده و بدیع برسید.

شما می توانید استعدادهای منحصر به فرد خود را تقویت کنید و با مجسمه سازی، تخیل خود را برای تولید آثار هنری خیره کننده به کار بگیرید.

  • بهبود مهارت های تحلیلی و حل مسئله

یکی دیگر از مزایای مجسمه سازی این است که توانایی حل مسئله و تجزیه و تحلیل را افزایش می دهد.

مجسمه سازی مهارتی است که شما را قادر می سازد تا طبیعت و محیط اطراف را با وضوح بیشتری ببینید و درک کنید. شما می توانید افق های خود را گسترش دهید و با مجسمه سازی به درک عمیق تری از کیهان دست یابید.

مجسمه سازی ارتباط مستقیمی با تناسب و اندازه اشیای مختلف دارد و هنرمند در ساخت مجسمه باید ابعاد آن را نیز در نظر داشته باشد. به همین دلیل مهارت های تحلیلی فرد تا حد زیادی از طریق مجسمه سازی توسعه پیدا می کند.

  • توجه به جزئیات

یکی از جنبه های متمایز هنر مجسمه سازی، نیاز به تمرکز بیشتر بر روی جزئیات در هنگام ایجاد یک مجسمه است تا در نهایت به یک اثر خیره کننده و بی نظیر برسید. در نتیجه، سطح دقت، توجه و تمرکز ذهنی شما افزایش می یابد.

  • کاهش استرس و فشارهای روحی روانی و کسب آرامش

از مجسمه سازی می توان برای آرامش و کاهش فشار و استرس استفاده کرد.

فراهم آوردن زمانی برای خلاقیت و کشف استعدادهای خود یکی از مزایای کلیدی مجسمه سازی است. مهارت مجسمه سازی سبب کاهش استرس و اضطراب موجود در زندگی روزمره افراد می گردد و فرصتی را برای تخلیه انرژی ها و افکار منفی آنان فراهم می آورد.

در نتیجه، پرداختن به مجسمه سازی یکی از بهترین راه ها برای مقابله با اضطراب و استرس است.

سخن پایانی:

یکی از ماندگارترین آثار انسان، مجسمه سازی است که حاصل اندیشه ها و خلاقیت های بصیرانه هنرمند است. یک راه خوب برای نمایش و ترویج فرهنگ و هنر یک ملت، مجسمه سازی است.

در حقیقت، هنرمند برای تبلیغ و ارتقای فرهنگ ملت خود از طریق مجسمه سازی نقش مهمی ایفا می کند. در هنر مجسمه سازی، هنرمند اجسام جامد را دستکاری می کند تا فرم های دوست داشتنی پدید آید. او با استفاده از مواد اولیه متنوع، مجسمه های بسیار خیره کننده ای در اندازه ها و اشکال مختلف می سازد.

تصویر مجسمه ی فرد چینی

Rate this post

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا