کابینت فلزی چیست ✔️ | مدل ها | مزایا و معایب | قیمت | نکات مهم
کابینت فلزی چیست ؟ مزایا و معایب کابینت فلزی
کابینت فلزی چیست: در گذشته خانواده های ایرانی بیشتر کابینت های فلزی آشپزخانه را ترجیح می دادند. اما با گذشت زمان سلیقه ایرانی ها تغییر کرد و کیفیت کابینت های فلزی پایین آمد و جای خود را در خانه های ما از دست داد. کابینت های فلزی هنوز در بسیاری از خانه ها استفاده می شود، اما نه به اندازه گذشته.
کابینت فلزی قبل از کشف کابینت ام دی اف بسیار مورد استفاده قرار می گرفت. شاید در حال حاضر کمتر کسی کابینت های فلزی را انتخاب کند، زیرا انواع کابینت های جدید و متفاوتی در دسترس است، اما این مدل کابینت به دلیل قیمت مقرون به صرفه و چند مزیت دیگر هنوز طرفداران خود را دارد.
کابینت فلزی چیست ؟
کابینت های فلزی از جنس ورقه های آهنی نازک یا حلبی ساخته می شوند که وزن کمتری در مقایسه با کابینت های چوبی دارند و به همین خاطر نصب آنها بر روی دیوار آسان تر است. همین جنس نازک آنها باعث شده تا فضای کمتری از آشپزخانه اشغال شود.کسانی که کابینت فلزی آشپزخانه خود را با کابینت ام دی اف تعویض کردند، دیدند که فضای آشپزخانه آنها در نتیجه نصب کمی کوچک شده است. علاوه بر کابینت های آهنی و حلبی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت، کابینت های فلزی ساخته شده از استیل نیز امروزه در چند خانه های خاص و منحصر به فرد مورد استفاده قرار می گیرد. ظاهر بسیار جذاب و امروزی آنها به آشپزخانه حسی کاملا معاصر می دهد. علاوه بر منازل، آشپزخانه های تجاری نیز از این کابینت ها استفاده می کنند.
انواع کابینت فلزی چیست ؟
کابینت های فلزی 3 نوع هستن:
- کابینت فلزی با ورق سیاه (فولاد خام)
- کابینت فلزی گالوانیزه
- کابینت فلزی استیل
با توجه به تنوع زیاد بین این سه نوع کابینت آشپزخانه، دو مورد اول از آنها تقریباً از بازار خارج شدند در حالی که نوع سوم هنوز وجود دارد.
کابینت فلزی با ورق گالوانیزه و ورق سیاه (نوع اول و دوم):
کابینت با ورق گالوانیزه یا ورق سیاه از قدیمی ترین کابینت های فلزی بود که در منازل مسکونی معرفی شد. وقتی مدلهای جدید و باکیفیت عرضه شدند، این نوع کابینت جذابیت خود را از دست داد. با این حال، همانطور که قبلا ذکر کردیم، ورق استیل همچنان محبوب است.
جنس بدنه و درب ها در کابینت های فلزی گالوانیزه و ورق سیاه
با استفاده از جوش نقطه ای، کاربید و لحیم کاری، یونیت (فریم) کابینت و درب های این نوع کابینت از فلز (ورق های فولادی) به یکدیگر جوش داده می شود. این نوع کابینت دارای کشو و لولاهای فلزی نیز می باشد. در اصل، همه چیز از فلز ساخته شده است. همانطور که از نام آن مشخص است، درب ها و بدنه کابینت های فلزی گالوانیزه از ورق های گالوانیزه ساخته شده است. ورق سیاه فولاد خام یا ورق آهن سیاه ماده ای است که برای بدنه و درب کابینت فلزی استفاده می شود.
ورق گالوانیزه چیست ؟
در حقیقت، ورق های گالوانیزه، ورق های فولادی هستند که روی آنها فلز “روی” اعمال می شود. ورق های آهن و فولاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم نیستند.
اگر این ورق ها در محیط مرطوب قرار گیرند به سرعت دچار خوردگی می شوند. برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی آنها، این ورق ها با فلز روی پوشانده می شوند. این کار به میزان قابل توجهی کارایی و عمر مفید آنها را افزایش می دهد و به شما امکان می دهد برای مدت زمان قابل توجهی از آنها استفاده کنید. ورق های گالوانیزه به دلیل این کار، هزینه بیشتری نسبت به ورق های سیاه دارند و دوام بیشتری دارند. کابینت های فلزی گالوانیزه گران تر و طول عمر کمتری نسبت به کابینت های فلزی سیاه دارند.
ورق آهن سیاه چیست ؟
انواع صاف و بسیار صیقلی از ورق آهن، ورق آهن سیاه است. نام دیگر ورق سیاه نورد گرم است. ورق سیاه واضح است که اصلاً سیاه نیست! پس چرا از آن به عنوان یک صفحه سیاه یاد می کنم؟. چون به دلیل ذوب در دمای بالا، رنگ ورق های فولادی مات است. روی این ورق ها هیچ گونه پوشش ضد زنگ و خوردگی وجود ندارد. به همین دلیل نسبت به ورق های گالوانیزه در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت کمتری دارند.
مزایای کابینت های فلزی با ورق سیاه فولادی و ورق گالوانیزه چیست:
- مقاومت زیاد نسبت به ضربه،
- استحکام بالا
- قیمت پایین تر نسبت به سایر کابینت ها؛ البته نه همیشه.
- قابلیت تعمیر و ترمیم نسبتاً ساده
معایب کابینت های فلزی با ورق سیاه فولادی و ورق گالوانیزه چیست:
این دو نوع کابینت فلزی (فولادی و گالوانیزه) دارای ایرادات متعددی هستند که به همین دلیل کابینت ام دی اف و … جای خود را گرفته است.
- مقاومت کم در برابر آب و رطوبت
- طرح و رنگ محدود
کابینت فلزی استیل چیست ؟
کابینتهای استیل بر خلاف کابینتهای فلزی گالوانیزه و دیگر انواع کابینت که جزو کمهزینهترین کابینتهای بازار محسوب میشوند، اصلاً ارزان نیستند. این کابینت ها قیمت بسیار بالایی دارند و جزو پرهزینه ترین کابینت های موجود در بازار هستند.کابینت های فلزی در حال حذف از بازار هستند، اما مدل های کابینت استیل اصلا این شرایط رو ندارند و کاربرد های خودشون رو حفظ کرده اند!
کاربردهای منحصر به فردی برای کابینت های استیل وجود دارد. اغلب، مکان های منحصر به فرد مانند کارخانه های مواد غذایی، آشپزخانه های تجاری و بیمارستان ها از این کابینت ها استفاده می کنند! با این حال، کابینت های فلزی تا حد زیادی در خانه ها دیده می شود و مصارف خانگی هم دارد.
جنس بدنه، رنگ و صفحه کابینت استیل
همانطور که قبلاً گفتیم کابینت های استیل عملکردهای منحصر به فردی دارند. در واقع، مناطقی با شرایط بهداشتی خاص به کابینت های فلزی استیل نیاز دارند. بدنه و درهای این نوع کابینت از جنس استیل بوده و ظاهری ساده و نقره ای دارند. این کابینت برخلاف کابینت فلزی که ممکن است هر صفحه ای را در خود جای دهد دارای صفحه های استیل است. بنابراین، همه چیز در اینجا استیل است!
احتمالاً این نوع کابینت را در مکان های مختلف از جمله در آشپزخانه ها، غذاخوری ها،رستوران ها، کترینگ ها دیده اید. در صورت بازدید از بیمارستان ها و آزمایشگاه ها ممکن است متوجه کابینت های استیل شوید. با این حال، بعید است که یک کابینت استیل در خانه شما وجود داشته باشد.
از آنجایی که این کابینت ها از ورق استیل ساخته شده اند، نیازی به رنگ آمیزی ندارند. رنگ نقره ای آنها زیباست و سطح بی رنگ آن امکان تمیز کردن آسان و بدون دردسر را فراهم می کند!
مزایای کابینت استیل:
- ضربه پذیری خوب، استحکام و عمر زیاد
- مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت
- بهداشتی بودن و مقاومت در برابر عوامل شیمیایی و میکروبی
- عدم نیاز به رنگ
البته می توان استدلال کرد که عدم نیاز به رنگ که مزیت نیست. باید بپذیریم که سبک و رنگ کابینت از دیدگاه شما برای شما قابل توجه است، درست است؟ با این حال، از منظر مکان هایی که از کابینت های استیل استفاده می شود، خیر! به هر حال، وجود رنگ ممکن است نظافت و ضدعفونی منطقه را در رستوران ها و بیمارستان ها دشوار کند.
معایب کابینت استیل:
طراحی و هزینه های اقتصادی در درجه اول از معایب کابینت های استیل است. همانطور که قبلا بیان کردیم، این کابینت نسبت به کابینت های فلزی گالوانیزه و ورق های سیاه ایرادات کمتری دارد. برخی از مهم ترین ایرادات و کاستی های کابینت های فلزی به شرح زیر است:
- طرح ها و مدل های مختلف وجود ندارد
- قیمت گران
جنس بدنه و درب در کابینت های فلزی :
یونیت کابینت و درب ها از جنس فز می باشند و برای تکمیل جوش ها از لحیم کاری و کاربید نقطه ای استفاده می شود. برای ساخت کشوها و لولاهای کابینت فلزی از فلز استفاده می شود.
درب و بدنه ی کابینت فلزی گالوانیزه از ورق گالوانیزه می باشد.
بدنه و درب کابینت های فلزی ورق های سیاه از فولاد خام می باشد.
برای تعمیر، بازسازی و استحکام کابینت ها گهگاه کابینت های فلزی با درب ام دی اف ایجاد می کنند.
صفحه کابینت فلزی :
صفحه های کابینت فلزی بر روی کابینت های پایینی قرار می گیرند.صفحه های کابینت فلزی می توانند از سنگ و فلز و ام دی اف ساخته شوند.در صفحات کابینت فلزی شما محدودیتی ندارید.
رنگ آمیزی کردن کابینت های فلزی:
قلم مو یا پیسوله ابزاری است که برای رنگ آمیزی کابینت های فلزی استفاده می شود. گاهی اوقات از رنگ های استاتیک استفاده می شود.
برای رنگ آمیزی درها از رنگ کوره ای استفاده می کنند.
ورق های گالوانیزه به رنگ های معمولی به خوبی پاسخ نمی دهند.
کابینت های فلزی چه مزایایی دارند ؟
- کابینت های فلزی فوق العاده محکم و در برابر ضربه بسیار مقاوم هستند
- کابینت های فلزی مقرون به صرفه تر هستند
- هر گونه آسیب به کابینت های فلزی را می توان برطرف کرد
- کابینت های فلزی هرگز شکسته نمی شوند
- وزن پایین یا سبک بودن
- نصب آنها به راحتی و با سرعت انجام می گیرد
کابینت های فلزی چه معایبی دارند؟
- کابینت های فلزی در برابر رطوبت و آب مقاوم نیستند.
- کابینتهای فلزی در سبکها و رنگهای متنوعی عرضه نمیشوند.
- داشتن سر و صدا در هنگام باز و بسته کردن
نکات استفاده از کابینت فلزی :
- برای جلوگیری از زنگ زدگی و سایش، از رنگ های محافظ و پوشش های بادوام استفاده کنید.
- برای تمیز کردن کابینت فلزی از اسفنج و پارچه استفاده کنید. از تمیز کردن کابینت فلزی با سیم ظرفشویی خودداری کنید ،زیرا ممکن است به رنگ کابینت آسیب برساند و خط و خش بر جای بگذارد.
- هنگام تمیز کردن کابینت، از استفاده از مواد شوینده قوی خودداری کنید. اسپری کردن برای تمیز کردن کافی هستند.
- گاهی اوقات لولاها را با روان کننده های صنعتی روغن کاری و نگهداری کنید.
قیمت کابینت فلزی:
کابینت های فلزی قیمت کمتری نسبت به کابینت های ام دی اف و چوب سخت دارند. هزینه هر متر بین 2.500.000 تا 3.000.000 تومان خواهد بود (البته در کشور ما قیمت ها هیچ موقع ثابت نیستند). اما برعکس، «کابینت استیل» به دلیل قیمت بالایش در ردیف کابینت های گران قیمت قرار می گیرد.
مهمترین نکته در مورد قیمت کابینت این است که هرگز با طول یک متر تعیین نمی شود. بلکه هزینه نهایی با توجه به عمق و ارتفاع کابینت، جنس رویه، جنس یراق آلات، هزینه حمل و نقل و نصب و سایر عوامل تعیین خواهد شد. کارها قطعی می شود.
سخن پایانی:
قبل از ظهور کابینت ام دی اف و نسل جدید، کابینت فلزی جزء ضروری آشپزخانه های ایرانی بود. با این حال، کابینت های فلزی هنوز در برخی شرایط استفاده می شوند. البته اگر کابینت های فلزی خوش ساخت و رنگ آمیزی شده باشند، نمی توان تشخیص داد که فلزی هستند. در نتیجه، به دلیل قیمت مقرون به صرفه، ممکن است هنوز هم یک انتخاب فوق العاده برای آشپزخانه های مدرن باشد.